Domotica

Meer comfort en minder energieverbruik

Meer info

Domotica

Meer comfort en minder energieverbruik

Meer info

Domotica

Voor bedrijven en particulieren

Onder domotica verstaan we de automatisering van uw woning of bedrijfspand. Dit kan beperkt zijn, zoals 1 knop om alle lichten samen te doven, of het kan een heel stuk verder gaan tot een uitgebreid systeem waarbij uw woning gemakkelijk te besturen wordt, zowel van binnen in de woning als van op afstand.
Met domotica kunnen alle technieken in uw woning of bedrijfspand verbonden worden en ‘samen werken’. Denk maar aan de verwarming, verlichting, beveiliging, garagepoort, rolluiken, gordijnen …

Domotica biedt tal van voordelen:

  • Energiebesparend: door het implementeren van domotica in uw huis kan u besparen op elektriciteits- en verwarmingskosten. Denk maar aan het automatiseren van zonwering waardoor uw huis minder snel opwarmt of nog door een centrale knop waarmee u in 1 keer alle lichten kan doven.
  • Meer comfort: vanaf 1 centraal punt dimt u de lichten, opent of sluit u de rolluiken, bedient u de radio …
  • Verhoogt de veiligheid: wanneer u camera’s koppelt aan uw domotica-systeem kan u een oogje in het zeil houden, ook wanneer u er niet bent. Dankzij de bedieningsmogelijkheid met smartphone of tablet hebt u alle functies in uw woning bij de hand. Zo kan u ook simuleren dat u thuis bent door bijvoorbeeld lichten te laten aan- of uitgaan of de radio of televisie te bedienen.

Hebt u vragen of bent u aan het (ver)bouwen? Contacteer ons vrijblijvend via telefoon of mail voor een afspraak, wij maken graag tijd voor u vrij.

Kiezen voor domotica

is kiezen voor comfort

Meer info

Kiezen voor domotica

is kiezen voor comfort

Meer info

Werking en installatie

Zowel bij nieuwbouw als bij verbouwingen kunnen we werken met domotica en dit in meer of mindere maten integreren in het project.

Castelek kiest voor domotica van Niko, een betrouwbare speler op het vlak van domotica. 

Voor de domotica-installatie kan u kiezen voor een bedraad of draadloos systeem. Beide systemen hebben voor- en nadelen. Wij bij Castelek geven de voorkeur aan een bedraad systeem waar mogelijk. Dit geeft meer zekerheid en minder storingen. Bij een bedraad systeem moet uiteraard een bekabeling voorzien worden en dit is bij een kleine verbouwing of in een bestaand pand niet altijd mogelijk. Een bedraad systeem heeft ook wel het voordeel een stuk goedkoper te zijn dan een draadloos systeem.

Wij geven u verder graag meer uitleg en advies op maat van uw woning, bedrijf, restaurant, winkel …

Contacteer ons met uw vragen en wij geven u alle deskundig advies.